ДТЕК продає вугільні активи в Росії

Поділитися:

Компанія ДТЕК продає вугільні активи в Ростовській області у Росії. Покупець – кіпрська структура Valleyton Investments Limited, номінальний власник якої – невідомий на ринку. На продаж виставили АТ «Донський антрацит», ТОВ «Сулінантрацит» і АТ «Шахтоуправління «Обухівська». Повідомили про це російські змі, інформують журналісти телеканалу «Перший Діловий».

Покупець отримає права на шахти, придбавши 100% акцій кіпрської компанії, що входить до холдингу СКМ.

Зазначені шахти займаються видобутком і реалізацією антрациту. Згідно з Реєстром, власником потенційного покупця – Valleyton є громадянка Вірменії Олена Оганесян, ім’я якої на вугільному ринку невідоме.

За словами експертів, володіти донськими вугільними активами для структур ДТЕК – стало невигідно, адже раніше він постачав вугілля в Україну, а зараз з цим у компаній виникли складнощі. Крім того, підприємства знаходяться не в кращому фінансовому стані і обтяжені боргами. Тож, ще в червні топ-менеджмент ДТЕК повідомляв про те, що збирається продавати ці шахти у першу чергу. Щоправда аргументував це переорієнтуванням на зелену генерацію.

Нагадаємо, що компанія ДТЕК банкрутить українських виробників металоконструкцій і залізобетонних виробів.

Також повідомлялося, що ДТЕК прагне посилити свій вплив на нафтогазовому ринку. Один з найбільших енергохолдингів України ДТЕК, який неодноразово підозрювали у зловживанні монопольним становищем, цього разу розглядає можливість придбання нових активів в сфері видобутку нафти та газу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ