ДТЕК Київенерго виставило рахунок київській владі

Поділитися:

Збанкрутіла компанія з групи ДТЕК «Київенерго» нарахувала столичній адміністрації мільярдний борг. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового».

Напередодні мали пройти торги з продажу майна банкрута — прав вимог до КМДА. Стартова ціна лота становила 904 млн гривень, тобто відповідала оцінці «Київенерго» щодо суми боргу КМДА. Однак аукціон в рамках процедури ліквідації товариства так і не відбувся.

За даними слідства, заборгованість «Київенерго» виникла на підставі Угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу Києва, укладеної між КМДА і «Київенерго». Однак «Київенерго» заперечує її. Стверджує, що кошти були витрачені ефективно: їх направили на модернізацію об’єктів енергетичної інфраструктури Києва.

Торік восени суд визнав банкрутом «Київенерго», і відразу відкрив ліквідаційну процедуру. Сума вимог кредиторів становила 1 млрд 200 млн. Серед них «Київгаз», «Нафтогаз», «Укртрансгаз», «Київводоканал» та фірма «Техремпоставка».

Раніше в Міністерстві енергетики повідомили, що за останній тиждень запаси вугілля на складах теплових електростанцій компаній знизилися на 21,1%, опустившись нижче 400 тисяч тонн.

Зазначається, що станом на 8 листопада поточного року обсяг запасів на складах був на рівні 479,3 тисяч тонн, і вже на 15 листопада опустилися до 378 тисяч тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу