ДТЕК аварійно експортує струм до Польщі

Поділитися:

Українською компанією ДТЕК відновлене аварійне постачання електричної енергії у Польщу, інформує «Укренерго».

Зазначається, що сусідня країна почала закуповувати додаткові обсяги струму з метою підтримки стабільної роботи енергосистеми.

В «Укренерго» повідомляють, що електрику постачають із Добротвірської ТЕС потужністю 140 МВт, де працює три енергоблоки загальною потужністю 378 МВт (ще один – на резерві).

За інформацією ДТЕК Енерго, постачають електрику у Польщу за погодженням із системним оператором. Також Добротвірська ТЕС може нести додаткове навантаження в ОЕС України.

Подібну допомогу Польщі ДТЕК надавала на початку грудня 2021 року.

Як говорять в «Укренерго», експорт електроенергії з України за січень-жовтень минулого року майже втричі перевищив імпорт. Найбільше було поставлено струму в Угорщину, Польщу, Румунію, Словаччину та Молдову.

Також ми писали, що в європейських країнах знизилися ціни на електроенергію. Вартість ресурсу у Європі значно знизились на католицьке Різдво – 24 грудня.

Раніше Нацкомісія з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оприлюднила тарифи на розподіл електроенергії та послуги постачальників універсальних послуг на наступний рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу