Дозвіл на запуск «Північного потоку-2» можуть дати в наступному році

Поділитися:

Дозвіл на запуск в експлуатацію «Північного потоку-2» можуть дати наступного року – і це визнала Росія. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

З відповідною офіційною заявою виступив очільник тамтешнього Міністерства закордонних справ Сергій Лавров. По завершенні будівництва Москва подала заявку німецькому регулятору. Та за законодавством той має 4 місяці для розгляду. А потім стільки ж часу відведено Єврокомісії, яка аналізуватиме наданий їй звіт. Початок роботи труби без відповідного дозволу виллється у нові санкції. Раніше «Газпром» планував запустити «блакитне паливо» першою ниткою вже 1-го жовтня. А в грудні газ мав потекти обома нитками.

Нагадаємо, що Федеральний мережевий регулятор Німеччини Bundesnetzagentur повідомив про початок процесу сертифікації газогону «Північний потік-2».

Раніше ми писали, що в Європейському Союзі ціна природного газу продовжує встановлювати нові рекорди. Так, на європейській біржі Ice Futures вартість газових ф’ючерсів TTF на жовтень зросла до 79 доларів за мВт або до 964 доларів за 1 тисячу кубометрів. Зазначається, що до 13:08 за Києвом вартість «блакитного палива» становила 915 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу