«Донбасенерго» відсудила у ДТЕК понад 0,5 млрд гривень

Поділитися:

Компанія «Донбасенерго» відсудила в енергомонополіста ДТЕК понад 530 мільйонів гривень. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Свій позов «Донбасенерго» обґрунтовувало завданими йому збитками у вигляді недоотриманих доходів. Компанія посилалася на те, що і вона, і ДТЕК, є виробниками електроенергії на непідконтрольній території і здійснюють продаж електричної енергії, згідно з умовами багатостороннього договору. Але ДТЕК поставляв товар за прямими договорами зі споживачами, в обхід постачальників.

При цьому список цих споживачів компанія не узгоджувала з координаційним центром. А це є порушенням угод і тягне за собою збитки через не оплачену електроенергію. ДТЕК своєю чергою зазначив, що за багатостороннім договором обов’язок з перерахування коштів, що надійшли від споживачів в рахунок плати за електроенергію покладений саме на постачальників, а не на виробників і будь-яким з учасників договору не було заявлено про порушення сторонами своїх зобов’язань, починаючи з 2015 року.

Суд постановив – жодна із сторін не довела фактів компенсації «потерпілим» учасникам понесених збитків за рахунок інших надходжень. І тому наявність всіх складових, які надають право «Донбасенерго» вимагати від ДТЕКу стягнення збитків за продану електроненергію є доведеною.

Також зазначалось, що «‎Донбасенерго»‎ зменшив обсяги виробництва струму.

Нагадаємо, ПАТ «Донбасенерго» здійснить процедуру санації до відкриття провадження у справі про банкрутство. Таке рішення підтримала більшість акціонерів компанії на позачергових загальних зборах минулого тижня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу