До Росії рекордно ввозять готівку на випадок санкцій

Поділитися:

Стало відомо, що на тлі зростання загрози введення санкцій проти Росії банки ввозять валюту в країну. На даний момент, за підрахунками аналітиків, вже надійшло близько 4,97 мільярда готівкових доларів.

Експерти вважають, що насправді організації, які надають кредити, переживають через можливі санкції проти Росії, що може призвести до наслідків у вигляді проблем з безготівковими розрахунками.

Слід зазначити, що в середньому до Росії ввозиться на щомісячній основі близько 2 мільярдів доларів. Відповідно, якщо йдеться про суму 4,7 млрд доларів, значить обсяг готівкових грошових надходжень до держави зріс більш ніж удвічі. Повідомляється, що за останні роки лише двічі збільшувався обсяг готівкових іноземних коштів: у березні 2020 через пандемію та під час кризи у 2014 році.

Нагадаємо також, що у зв’язку із загостренням ситуації на сході України Захід попереджає Росію про можливе відключення її від системи платежів SWIFT, через що у РФ буде закрито доступ до коштів МВФ, а найбільшим кредитним організаціям обмежать доступ на міжнародні фінансові ринки.

Раніше ми писали, що США вкотре попередила Росію про рішення запровадити економічні санкції у разі, якщо вона наважиться на вторгнення в Україну. При цьому американський уряд висловлює готовність до наслідків після відповідних дій.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ