До 2050 року Україна зіткнеться з дефіцитом питної води – Держекоінспекція

Поділитися:

Україні доведеться імпортувати питну воду вже до 2050 року. Такі прогнози Інституту водних проблем і меліорації наводить Державна екологічна інспекція.

Там пояснюють, що через скидання небезпечних речовин, недостатньо очищених стоків і засмічення річок – країні загрожує дефіцит питної води.

Лише у 2020-му Держекоінспекція склала 3,777 протоколів щодо адміністративних правопорушень у сфері водних ресурсів, оцінивши збитки у 188 млн гривень.

У Гідрометслужбі встановили, що концентрація токсичних сполук в українських річках у 30-40 разів перевищує гранично допустимі норми.

У Державній екологічній інспекції наголошують, що захист водних ресурсів країни має стати пріоритетним завданням, і відомство працює над посиленням контролю у цій сфері. Зокрема, торік підписали меморандум про співпрацю з Держводагентством, в рамках якого працюють над створенням системи оперативного спостереження за станом водних об’єктів.

Раніше ми повідомляли, що очільник компанії Майкрософт Білл Гейтс планує інвестувати два мільярди доларів у порятунок клімату. Йдеться про низку стартапів та проектів, спрямованих на боротьбу із глобальними кліматичними змінами.

Раніше ми повідомляли, що президент США Джо Байден оголосив про масштабні дії із порятунку клімату.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ