Дніпру пообіцяли аеропорт через два роки

Поділитися:

Побудувати новий аеропорт у Дніпрі протягом двох років – обіцяють урядовці, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

На зведення летовища, кажуть, з держбюджету виділено півтора мільярда гривень. Тож залишилося лише прискорити будівельні роботи. Щоправда, рішення Антимонопольного комітету, що призупинив держфінансування аеродрому – через порушення законодавства, не коментують.

Як відомо, Міністерство інфраструктури не повідомило вчасно АМКУ про свій намір профінансувати будівництво летовища. Зведення аеропорту розпочалося ще в 2020 році. Добудувати його планують до кінця 2023 року. Хоча терміни будівництва явно затягуються – повідомляли раніше місцеві ЗМІ: немає жодних ознак активної роботи. За планами – нині там мав би уже з’явитися перон аеропорту.

Нагадаємо, Міжнародний аеропорт “Київ” імені Ігоря Сікорського у 2023 році закриють на 8-9 місяців у зв’язку з реконструкцією. За словами голови ради директорів аеропорту Дениса Костржевського, у планах – продовжити злітно-посадкову смугу на 460 метрів, до 2,77 тис. метрів.

Також повідомлялося, що Міністерстві інфраструктури України розповіли подробиці щодо того, коли на Закарпатті відновиться авіасполучення з аеропорту “Ужгород”. Про це повідомляє міністр профільного відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу