Для культури і туризму запрацював пільговий режим ПДВ

Поділитися:

З 1 січня поточного року вже діють зміни до Податкового кодексу України (ПКУ). Їх вніс новий закон про пільги щодо податків і стимулів для підтримки підприємництва в галузі креативних індустрій, туризму, культури, спорту та інших гуманітарних сферах.

Новим законом передбачено, що протягом 2021-2022 років застосовуватиметься знижена ставка ПДВ в розмірі 7% до операцій з постачання послуг з тимчасового розміщення (проживання). Ці послуги надають готелі та інші аналогічні заклади.

Крім цього, закон встановлює знижений податок на додану вартість на послуги з показу вистав, на культурні заходи, проведення екскурсій в музеях, зоопарках і заповідниках.

Знижений ПДВ тепер застосовується і щодо послуг з розповсюдження, демонстрації, публічного сповіщення і публічного показу фільмів. Щоб отримати знижений податок, фільми повинні бути адаптовані в україномовні версії для осіб з вадами зору та слуху.

Нагадаємо, в Україні культура і туризм недоотримали 83 млрд гривень через пандемію.

Також раніше ми інформували про те, що Міністерство культури і інформполітики не підтримало ініціативу президента та уряду про введення в країні карантину вихідного дня.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ