Deutsche Bahn буде судитися зі своїми машиністами

Поділитися:

У Німеччині найбільший залізничний оператор Deutsche Bahn намагається через суд зупинити страйки машиністів. За інформацією видання Spiegel, державна залізнична компанія подала до суду у Франкфурті-на-Майні на профспілку машиністів GDL, яка й організувала страйки.

Як очікується, суд має розглянути позов, де вимагається припинити страйк, у терміновому порядку увечері сьогодні, 2 вересня.

У Deutsche Bahn наголошують, що страйки відбуваються всупереч чинному законодавству.

«Право на страйк – це цінний інструмент. Але страйки дозволені тільки тоді, коли вони відбуваються в рамках чинного законодавства. На нашу думку, у разі страйку GDL – це не так», – повідомили в DB.

Як відомо, профспілка GDL відсьогодні, 2 вересня, оголосила п’ятиденний страйк, який поширюється на вантажні та пасажирські перевезення. У червні цього року вона повідомила про те, що кількамісячні переговори з керівництвом компанії Deutsche Bahn з приводу покращення умов праці робітників залізниці, провалилися. Залізнична компанія, на якій негативно позначилася криза через пандемію та літні повені, запропонувала профспілці можливість підвищення заробітної платні на 1,5% з 1 січня наступного року та на 1,7% – з 1 березня 2023-го. Профспілка машиністів відкинула таку пропозицію і організувала два короткі страйки.

1 вересня DB запропонувала збільшення зарплатні на 3,2%, виплату до 600 євро коронапремії, а також скорочення терміну дії тарифного контракту із 40-ка до 36-ти місяців. Профспілку не влаштувала пропозиція й цього разу, тому оголосила обіцяний страйк.

Нагадаємо, що уряд вирішив розширити чисельність правління «Укрзалізниці» з шести до семи осіб, затвердивши це у відповідній постанові №912 від 1.09.2021 року. Така інформація міститься на Урядовому порталі.

Також ми писали, що за матеріалами СБУ завершено досудове розслідування у відношенні відразу 15 посадових осіб компанії АТ «Укрзалізниця», яких звинувачують у розкраданні значної суми грошей.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ