Держгеонадра анонсувало революцію

Поділитися:

У Держгеонадрах взялися за вдосконалення правил користування надрами України, що має помітно поліпшити інвестиційний клімат в нашій країні. Зокрема, готується новий Кодекс, який буде направлений на лібералізацію питання доступу до розробок родовищ.

В першу чергу в Держгеонадрах хочуть спростити доступ до інформації, яка стосується геології. Також буде помітно змінений і спрощений перелік, до якого входять стратегічні та критичні копалини. У найближчому майбутньому буде впроваджений перехід до міжнародних стандартів оцінювання запасів в надрах.

Подібні інновації, як вважають в організації, стануть передумовою для зниження корупційних ризиків.

Також важливо і те, що база для роботи на сьогодні все ще стара, вона розроблена ще в радянські часи. А ось в новий Кодекс пропонують внести зміни, які відображатимуть сучасні реалії. Зокрема, мова йде про введення 1% рентних платежів надрокористувачів — гроші планують використати на розвиток галузі.

У 2020 році було розпочато роботу консультаційного центру — «Єдиного вікна користувача». Станом на початок серпня вже було проведено більш як 400 консультацій, що зменшує кількість повернень документів заявникам в аукціонах.

Раніше повідомлялося про продаж двох родовищ. Цікаво, що вони були виставлені повторно, а вартість була набагато менше первісної.

Також ми писали про скорочення видобутку природного газу в Україні.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ