На ДТЕК тривають перевірки Держенергонагляду через систематичні виводи блоків ТЕС у ремонти

Поділитися:

Стало відомо, що уповноважені службовці Державного енергетичного нагляду проводять перевірки щодо шести теплових електростанцій. Усі ТЕС належать одному найбільшому холдингу ДТЕК.

Мета даних перевірок полягає в тому, що в ТЕС відбулися збої у роботі, внаслідок чого енергоблоки виведено у ремонти. У ДТЕК повідомили, що розпочалися рейди з боку державних контролюючих органів щодо виведення блоків у короткочасні ремонти.

На даний момент ведуться перевірки на Ладижинській, Запорізькій, Курахівській, Добротвірській, Наддніпрянській та Бурштинській ТЕС.

У ході рейдів фіксуються причини збоїв. Також повідомляється, що основна причина збоїв полягає у посиленому навантаженні на ТЕС, що належать ДТЕК, оскільки в останні дні відзначено нестабільну роботу інших підприємств теплової генерації.

На ситуацію раніше звертав увагу урядових органів й голова «Укренерго». Він попереджав, що аномальна аварійність на більшості енергоблоків ТЕС в Україні зросла у кілька разів. Щоразу підвищена аварійність відбувалася через нестачу вугілля.

Раніше ми писали, що українським ТЕС катастрофічно не вистачає вугілля.

Також ми повідомляли про простоювання української енергетики через дефіцит палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу