Держекоінспекція показала мільйонні збитки

Поділитися:

У прес-службі Держекоінспекції повідомили, що відомство отримало 91 млн грн збитків протягом чотирьох місяців 2021 сфері лісових ресурсів.

«У період з січня по квітень 2021 в сфері було проведено понад 300 перевірок. На порушників природоохоронного законодавства складено понад півтори тисячі адміністративних протоколів. Фіксувалися незаконні вирубки лісів при відсутності лісорубного квитка, пошкодження здорових дерев, захаращення лісу », – зазначив Андрій Мальований.

Слід зазначити, що нещодавно для збереження і збільшення площі лісових насаджень Кабінет Міністрів України прийняв рішення про проведення національної інвентаризації лісів. Здійснення оцінки лісового фонду дозволить встановити достовірні дані про ресурси України і на їх основі будувати стратегії з відновлення та захисту лісів.

Нагадаємо, що в Державній екоінспекції повідомили, що найгірша ситуація із забрудненою питною водою в Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій і Кіровоградській областях. Глава ДЕІ Андрій Мальований заявив, що торік Державна екологічна інспекція склала майже 5 тисяч протоколів на забруднювачів річок та інших джерел питної води в Україні.

Раніше повідомлялося, що значне перевищення допустимих показників викидів в атмосферу і забруднення повітря відразу в декількох областях. Минулого року Держекоінспекція виявила 220 таких підприємств-порушників, перевіривши в цілому 936 підприємств.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу