Держбюджет втрачає до 2 млрд доларів щорічно через махінації з експортом зерна

Поділитися:

Близько 2 мільярдів доларів Україна втрачає щороку через неповернення валютної виручки та махінації з експортом зерна, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Низка міжнародних компаній купують зерно у трейдерів, що розраховуються з фермерами готівкою. І діють через схеми з неповернення валютної виручки та ухилення від податків в процесі експорту. Частка “тіньового” експорту у найбільших трейдерів становить від 8 до 16%.

За повідомленням депутатів Верховної Ради відповідне кримінальне провадження розпочато Офісом Генерального Прокурора. Проте у експертному колі припускають, що втрати насправді є набагато вищими. 2 мільярда доларів було виведено тільки в період з червня по вересень минулого року.

Нагадаємо, цього маркетингового року Україна експортувала 28,8 млн тонн зерна, що на 21% (7,8 млн) менше за обсяг попереднього сезону (36,6 млн тонн зерна).

Також ми писали, що за даними Міністерства розвитку економіки, українську продукцію сільського господарства продають у 190 країнах світу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу