Державі ні з чого підвищувати зарплату педагогам

Поділитися:

У Міністерстві фінансів заявили, що зарплата вчителям не буде підвищена в такому обсязі, як записано в Законі “Про освіту”. У бюджеті немає таких грошей, щоб підвищити зарплату вчителям відповідно до вимог цього закону.

Так, мінімальна зарплата вчителя повинна бути не менше чотирьох прожиткових мінімумів. До підвищення мінімалки потрібно було додатково десь вишукати суму в 400 мільярдів гривень, що вже було непідйомним для бюджету. А тепер, коли мінімалку підвищили, ця сума стала ще більше. Таких грошей у бюджеті просто немає.

“Чи є у держави можливість це профінансувати? У той же час, в країні є і медики, наприклад, яким в зв’язку з пандемією COVID-19 також потрібно підвищувати зарплату. Зрештою, є пенсіонери з невеликою пенсією”, – зауважив заступник міністра фінансів .

Нагадаємо, що у Верховній Раді України проголосували за зміни, які стосуються зарплат керівництва державних компаній. Ці дані тепер будуть відкритими. Законопроект під номером 3952 схвалили своїми голосами 282 нардепа, це при тому, що мінімальний поріг був 226 голосів.

Раніше повідомлялося, що в уряді обговорюється індексацій пенсійних виплат для українців. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко. Відомо, що в бюджеті також передбачено підвищення зарплат для медиків і вчителів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу