Державі не вдасться вивести «з тіні» гральний бізнес

Поділитися:

Повна детінізація ігрового бізнесу практично неможлива навіть після того, як президент України підписав закон про це. Зокрема, така тенденція простежується в інших країнах, де подібний бізнес вже легалізований і працюють механізми контролю.

Про це сказав один з експертів ринку, економіст Олег Пендзин. На його думку, навіть при гарному рівні контролю за рахунок відеофіксації та інших заходів, це практично неможливо. У країнах, де гральний бізнес працює давно, а рівень контролю високий, все одно присутній певний обсяг тіньових коштів. Наповнення держбюджету через це під питанням.

В Україні процес детінізації тільки починається, тому поки рано говорити про те, як буде організований контроль за діяльності подібних закладів. Однак, як підкреслив Пендзин, відсоток тіньового сегмента є в будь-якому бізнесі, а гральний в Україні існував і нелегально.

Раніше повідомлялося про ухвалений Верховною Радою закон «Про державне регулювання організації і проведення азартних ігор».

При цьому в комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики впевнені, що надходження до бюджету від грального бізнесу можуть бути досить вражаючими — біля 7-8 млрд грн до кінця 2020 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу