Держава скоротить податки експортерам

Поділитися:

Новий законопроект розглянуть народні депутати найближчим часом. Проект закону планує ввести 3% податку на додану вартість для імпорту обладнання, звільнити від податку на прибуток протягом 5 років і створити пільгові умови оподаткування. Однак такі поблажки будуть розраховані не на всіх.

Якщо законопроект – «Про внесення змін до Податкового кодексу України, спрямованих на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом впровадження стимулів в індустріальних парках підтримають у Верховній Раді, то конкурентоспроможність індустріальних парків, які вже створені в Україні, може підвищитися.

Крім цього, автори законопроекту хочуть звільнити від податку на прибуток протягом 5 років і 50% податку на прибуток протягом наступних 5 років для резидентів, що мають експортну виручку не менше 70% від загального обороту. Також є намір ввести компенсації за підключення до електромереж. Експерти пояснюють, що все це дозволить Україні піти по шляху успішних країн Азії і утримати економічну ситуацію.

Нагадаємо, що законопроект про запровадження особливих умов оподаткування податком на прибуток підприємств опублікувало Міністерство фінансів України. За словами фахівців Мінфіну, цей закон буде мати згладжує ефект у зв’язку з незручностями після старту податку на виведений капітал.

У Мінфіні заявляють, що хоча податок на виведений капітал – важлива ініціатива, але після впровадження цього закону, бюджет може втратити необмежену кількість надходжень. За оцінками експертів, вже в 2021 році державна скарбниця може втратити близько 53 млрд гривень.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України дозволив українським експортерам зброї самостійно диктувати свою цінову політику на зовнішніх ринках торгівлі. Про це свідчать дані відповідної заяви з боку уряду.

Відзначимо, що тепер українські компанії та підприємства, які можуть експортувати за кордон військову продукцію, не зобов’язані погоджувати свої ціни з «Укроборонпром».

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу