Держава провокує закриття підприємств регулюванням цін

Поділитися:

Держава провокує закриття підприємств регулюванням цін, які не принесуть належного результату, на який розраховує українська влада. Про це свідчать опитування компанії “SEEDS“.

Відзначимо, що на час карантину Кабінет міністрів України прийняв рішення ввести державне регулювання цін на товари та продовольчу продукцію, вартість яких не виправдано зросла на прилавках українських супермаркетів.

Відповідна постанова набрала чинності з моменту 18 травня, однак українські експерти сумніваються у виправданості таких дій.

Експерти вважають, що це швидше за все негативним чином позначиться на українській економіці, так як може виникнути ситуація, коли український бізнес перестане отримувати вигоду від виробництва таких товарів і відповідно, буде масово закривати свої підприємства.

Замість того щоб підтримувати вітчизняного виробника, держава його вбиває. Економіка повинна бути ринковою, тоді вона розвивається і росте“, – розповів один з експертів опитування про ситуацію.

Також частина фахівців, навпаки, вважає, що ніякого негативного впливу на самого виробника контроль за цінами не вчинить, проте в країні все одно нічого не зміниться.

Варто зазначити, що регулюванню підлягають роздрібні ціни, а не ціни товаровиробників. Торгова надбавка становить, як правило, близько 30%“, – говориться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, в червні-квітні 2019-2020 маркетингового року Україна значно збільшила поставки ячменю на 37 відсотків – до 4,6 мільйона тонн. При цьому, у порівнянні з 2017-2018 маркетинговому роком, експорт зріс на 28 відсотків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу