Держава продасть «Центренерго»

Поділитися:

Три роки тому державна генеруюча компанія «Центренерго» почала свою приватизацію. Проте 13 грудня 2018 року Фонд держмайна заблокував процес. І ось 12 січня поточного року столичний Господарський суд скасував блокування приватизації Публічного акціонерного товариства «Центренерго» з боку ФДМ. Про це інформує пресслужба Госпсуду Києва.

Як випливає з інформації від Госпсуду, 12 січня судом було скасовано наказ ФДМ про зупинку приватизації держпідприємства «Центренерго». Одночасно рішенням суду на українську державу накладається зобов’язання завершити розпочатий приватизаційний процес. Цей процес передбачає, що пакет акцій «Центренерго», що знаходиться в руках держави, повинен бути проданий не менш ніж за 5,98 млрд грн.

Суд вказав у своєму рішенні, що воно в підсумку зіграло на руку Україні. «Вартість можливих надходжень від приватизації« Центренерго» в 10 разів перевищуватиме розмір коштів, отриманих від приватизації у 2019 році (547 млн ​​грн) і у 20 разів – від приватизації у 2018 році (269 млн грн)», – написано в рішенні Госпсуду столиці.

Нагадаємо, відповідальність за відсутність вугілля на складах Державна генеруюча компанія «Центренерго» переклала на Міністерство енергетики, звинувативши його в прорахунках при затвердженні прогнозного балансу на 2020 рік.

Також раніше ми проінформували про те, що в ПАТ «Центренерго» відзвітували про введення в роботу, на додаток до існуючих потужностей, 6 енергоблоків, які використовують природний газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу