Держава підтримує олігархів і зменшує потужність роботи АЕС – експерт

Поділитися:

На атомних електростанціях України знизили в два рази сили роботи блоків. Потужність складає 7300 Мвт, замість покладених 13800 МВт.

Таку заяву зробив глава парламентського комітету з енергетики Андрій Герус.

За його словами, така потужність дуже маленька. Такі заходи вказують на те, що в країні підтримують всі види бізнесу, в тому числі олігархічний. Як приклад Герус наводить “Енергоатом” і його частку ринку, яку займають приватники, енергомонополії, що належать багатим людям. При цьому держкомпанія може працювати на всю потужність, і прибуток буде йти до держбюджету, а відповідно будуть видаватися зарплати лікарям, вчителям та військовим.

“Атомна електроенергія може спокійно конкурувати на ринку, вона найдешевша. Коли виключають блок” Енергоатому “- це обмеження конкуренції”, – сказав він.

Також Герус уточнив, що комітет ВРУ схвалила сценарій антикризового штабу, тому що в ньому не було ні слова про зупинку роботи АЕС або підняття вартості електроенергії для українців.

“Жоден з блоків не зупинено в холодний резерви, проте на всіх АЕС є обмеження по потужностям”, – уточнив він, додавши, що якщо у блоку сила в 1000 Мвт, то обмеження може бути 200 МВт.

Як повідомлялося раніше, в понеділок, 18 травня, реактори Рівненської АЕС тимчасово припинили роботу: відключився енергоблок №1. Про це повідомляє прес-служба компанії «Енергатом».

Відзначається, що технічна неполадка сталася рано вранці, приблизно о 07:52. Головною причиною такого стану справ стала автоматика блоків, яка механічно включила свій захист і від’єднала один з енергоблоків від харчування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу