Депутати затвердили закон про виробництво біометану

Поділитися:

Верховна Рада України схвалила внесені зміни до закону «Про альтернативні види палива» з розвитку виробництва біометану. За законопроект проголосували 285 депутатів.

Даний проект передбачає потенційне зростання виробництва біометану до 17 мільярдів м3, що можливо при зростанні промислового виробництва, розширення сировинної бази, зміцнення тваринницьких підприємств, а також впровадження технологій біологічної та механічної обробки ТПВ.

Президент МХП Еко Енерджі в свою чергу зазначив, що Україна зараз знаходиться на шляху розвитку відновлюваної енергетики. Про це свідчить постійне зростання потенційних та реальних «зелених» проектів, а також біогазові комплекси, розташовані по всій країні. За словами експерта, саме для подальшого розвитку й було необхідне прийняття проекту закону «Про альтернативні види палива» та його змін.

Він додав, що будівництво й експлуатація біогазових комплексів розпочаті 10 років тому. За цей період часу відзначені поліпшення роботи комплексів та вже є результати. Окрім цього, зараз активно розробляються нові технології виробництва біометану й водню. Потенційно близько 8 мільярдів м3 біометану в рік може вирблятися в Україні, що практично дорівнює обсягам газу, імпортованого в країну за рік.

Раніше ми повідомляли про рішення Верховної Ради взяти на розгляд закон про біометані.

Також ми писали про те, що Україна може почати поставляти «зелений» водень в Європу до 2024 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу