Депутати вимагають від УЗ розкрити собівартість перевезень

Поділитися:

Перед тим, як робити заяву про підвищення тарифів, компанія “Укрзалізниця” повинна порахувати і показати собівартість послуг.

У парламентському комітеті з питань транспорту та інфраструктури сказали, що для того, щоб говорити про вартість послуги, яку держава, як монополіст через УЗ продає бізнесу, потрібно спочатку визначитися з її собівартістю.

Держкомпанії і створені для того, щоб послуги робити дешевими і якісними. І в даному випадку, лише після підрахунку собівартості послуги УЗ з перевезення, потрібно визначатися з ціною і системою визначення цієї ціни.

Також в комітеті вважають, що перед тим, як підвищувати тарифи, потрібно провести реформу компанії.

Раніше ми писали, що за підсумками першої половини 2020 року державна компанія-монополіст з вантажотранспортних перевезень «Укрзалізниця» провела близько півтисячі тендерів, витративши на це нечуване кількість грошей в розмірі понад мільярд гривень. Однак так чи прозоро компанія проводила ці аукціони? Адже ряд українських експертів відверто заявляє про прямих порушеннях і дискримінаційних вимоги з боку компанії.

Також ми писали матеріал про те, що «Укрзалізниця» оновлює інфраструктуру електропостачання. Ремонтні роботи виконуються на Донецькій, Південно-Західної, Одеської та Придніпровської залізниці. З початку року замінили 19 кілометрів зносини контактного проводу та ще 84 сталевих дротів, а також 450 дефектних опор контактної мережі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу