Депозити українців виросли на 21% з початку року

Поділитися:

З початку січня поточного, 2020 року, сума депозитів, які українські громадяни розмістили в банківських структурах, збільшилася на двадцять один відсоток.

Про це 13 грудня зробив заяву голова ради НБУ (Національного банку України) Богдан Данилишин.

При цьому, повідомив Богдан Данилишин, середня процентна ставка по виплаті відсотків від депозитів знизилася у два з половиною рази. Голова ради НБУ уточнив, що на початку року відсотки виплачували за ставкою в десять відсотків, а зараз їх виплачують за ставкою в 4 відсотки.

Однак те, що погано для звичайних українців, що вважають за краще жити на відсотки від депозиту, добре для економіки. За словами Данилишина, стали набагато кращі умови по кредитах економічних галузей по невеликих ставках.

Голова ради НБУ висловився за спеціальну програму кредитування реального економічного сектору. За його словами, НБУ готовий запустити таку програму, якщо її підтримає Кабінет міністрів.

Нагадаємо, банкіри відзначили, що за період карантину помітно збільшилася кількість українців, які стали оформляти депозити онлайн, не приходячи до банків. Цьому посприяла загальна тенденція – перехід багатьох офісів на віддалену роботу, користування онлайн-торговими майданчиками тощо.

Також раніше повідомлялося, що глава Нацбанку України вніс пропозицію про скасування податку на доходи по депозитах українців. Обгрунтуванням для такої пропозиції служить аналогічна ситуація з оподаткування при покупці держоблігацій (ОВДП). Як відомо, придбання держпозик не передбачає сплату податків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу