ДБР розкрило корупційну схему з перевезення автомобілів з Грузії

Поділитися:

Державне бюро розслідувань повідомляє про викриття масштабної схеми заниження митної вартості автомобілів із Грузії.

Як інформує пресслужба ДБР, днями працівники відомства провели обшуки у приміщенні Київської митниці Державної митної служби та на низці митних постів: «Ліски», «Київ – Столичний» та «Київ – Західний».

За версією слідства, з 2019 року працівники митниці оформлювали транспортні засоби з зниженою митною вартістю, що завдало багатомільйонних збитків державному бюджету.

Встановлено, що рівень несплачених митних платежів з кожного транспортного засобу коливався в межах 15-120 тисяч гривень. А за місяць оформлювали близько 300 транспортних засобів.

Під час обшуків виявили документи, які підтверджують протиправну діяльність митників.

Порушено кримінальне провадження за статтею 364 КК “Зловживання владою чи службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”. У разі доведення вини – фігурантам справи загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Раніше повідомлялося, що екс-голова Державної митної служби Анатолій Макаренко вважає, що в бюджет країни щороку не надходить близько 3 мільярдів доларів через неефективну роботу митників.

Нагадаємо, протягом 2020-го року Держмитслужба виявила 14 тисяч порушень на загальну суму у 2 мільярди 600 мільйонів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу