ДБР перевірить приватизацію «Черкасиобленерго»

Поділитися:

Посадовців Фонду державного майна перевірять за фактом незаконної приватизації об’єкта критичної інфраструктури, повідомляє Державне бюро розслідувань.

У відомстві розповіли, що пакет акцій одного з держпідприємств планують продати на аукціоні істотно дешевше, ніж його ринкова вартість – близько 6-ти млрд грн. Встановлено, що відповідна приватизація позбавила б державу щорічних надходжень у щонайменше 180 мільйонів гривень

«Чиновники ФДМ, незважаючи на застереження від правоохоронних і державних органів влади, продовжували підготовку до приватизації стратегічного підприємства», – наголошують у ДБР.

Під час обшуків ДБР вилучило документи, що підтверджують протиправну діяльність представників Фонду державного майна, повідомляють у відомстві. Триває досудове розслідування.

У ДБР не вказують, про який об’єкт йдеться. Відомо, що він знаходиться на Черкащині. А там розташоване ПАТ «Черкасиобленерго».

Раніше повідомлялося, що «Харківобленерго» знайшли масштабну схему крадіжки електрики.

Нагадаємо, припинити приватизацію низки обленерго – планують урядовці. Зокрема, хочуть виключити з переліку об`єктів великої приватизації «Запоріжжяобленерго», «Харківобленерго», «Тернопільобленерго», «Хмельницькобленерго», та «Миколаївобленерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу