Дату пошуку газу в Чорному морі перенесли

Поділитися:

В рамках Українського газового інвестиційного конгресу, що відбувся в Києві 20 жовтня, член правління Нафтогазу заявив, що початок робіт з буріння першої свердловини на шельфі Чорного моря відбудеться не раніше ніж через 5 років.

За його словами, для буріння на офшорі, необхідна допомога ззовні. Тобто, компанія, яка володіє навичками буріння на глибині. Озвучений термін, на думку топ-менеджера, – це досить оптимістичний сценарій. Для реалізації плану пошуку газу на глибині моря потрібні партнери, оскільки тільки перша свердловина може обійтися в 4-6 мільярдів.

Він також додав, що на суші значно швидше відбувається процес буріння, а для того, щоб зробити це в Чорному морі знадобиться не менше півроку. І це не рахуючи будівництва інфраструктури, необхідної для робіт на глибині.

Експерт упевнений, що видобуток газу Укргазвидобування, можна буде здійснити не раніше ніж через 3-5 років. Сума інвестицій держкомпанії в стратегію «2030» за попередніми оцінками складе 20 мільярдів за 10 років.

Раніше ми повідомляли про те, що український уряд доручив Нафтогазу збільшити видобуток газу. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що для цього вже створені всі умови.

Також ми писали про те, що керівництво «Нафтогаз України» планує збільшити видобуток природного газу практично в два рази.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу