ДАБІ може відновити роботу в регіонах

Поділитися:

На найближчому засіданні Кабміну розглянуть ініціативу Мінрегіону (Міністерства розвитку громад і територій) про відновлення в країні архітектурно-будівельного контролю на місцях. Про це заявив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Як зазначив Чернишов, в Україні відбувається справжній колапс в будівельній галузі. Це тому, що немає ніякого архітектурно-будівельного контролю місцевою владою в регіонах. Місцева влада не може вплинути на недобросовісних забудовників.

Така ситуація призводить до трагедій. Чиновник згадав інцидент в Одесі, коли забудовник незаконно демонтував будівлю. В результаті стався обвал частини житлового будинку та впали архітектурні пам’ятники. За словами Чернишова, так трапляється вже у всіх регіонах країни.

Очільник Мінрегіону каже, що за останній місяць в його відомство надійшло 70 звернень від місцевої влади про незаконні будівництва. На думку Олексія Чернишова, відновлення повноважень місцевих органів влади здійснювати архітектурно-будівельний контроль дозволить зупинити незаконні будівництва в регіонах.

Нагадаємо, на засіданні парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування корупції в Державній архітектурно-будівельній інспекції (ДАБІ) фактично заявили про провал реформи відомства, звинувативши в цьому Міністерство розвитку громад і територій (Мінрегіон) і його керівника Олексія Чернишова.

Також раніше ми інформували про те, що ДАБІ отримала тимчасового керівника.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу