Чорноморський порт перейде в концесію

Поділитися:

За наказом Міністерства інфраструктури України, днями розпочинаються заходи з підготовки морського порту «Чорноморськ» в межах п’ятого терміналу до передачі в концесію.

Державне підприємство «Морський торговельний порт« Чорноморськ »спільно з Адміністрацією морських портів будуть проводити в порту протягом місяця інвентаризацію майна п’ятого терміналу і складати акти перевірки.

На підставі цих актів інвентаризації планується підготувати і подати на розгляд Мінінфраструктури перелік майна, яке:

може бути передано в концесію,
не може бути об’єктом концесії, але може бути викуплено приватним підприємством,
знаходиться в держвласності і не підпадає під реалізацію проекту.

Крім цього міністерство доручило підготувати пропозиції щодо земельних ділянок, необхідним для реалізації проекту.

Також керівництву порту і АМПУ заборонили без попереднього дозволу міністерства укладати договори оренди, поруки, гарантії, кредитних договорів, передавати майно у власність іншої особи і т.п.

Нагадаємо, що Бердянський морський порт можуть передати в управління інвестора. У минулому році його вантажообіг досяг позначки 2 мільйони тонн, що майже на 15% більше, ніж в 2018 році.
Однак справи на підприємстві йдуть не зовсім добре. Порт втратив прибуток через будівництво Керченського моста і агресії Росії в Азовському морі.

Раніше повідомлялося, що Україна продовжує пускати в свої порти судна країни-агресора Російської Федерації, що може в подальшому створити державну катастрофу і спричинити за собою небезпечні прецеденти в українській акваторії морів. Поки що чинне законодавство України ніяк не забороняє суднам Росії перетинати внутрішні води країни, повідомляє представник «Морський експертної платформи» Богдан Устименко на своїй сторінці в Facebook.

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ