Чиновників будуть набирати онлайн

Поділитися:

Уряд на черговому засіданні прийняв постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби».

Як  повідомляє прес-служба Кабміну, проектом акта врегульовується питання щодо дії укладених контрактів на період дії карантину, оголошення конкурсів на посади, що обіймають особи, з якими укладені контракти на період дії карантину, а також вирішення інших питань у перехідний період.

Також акт вносить зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, а саме:  можливість проведення співбесіди з метою визначення суб’єктом призначення або керівником державної служби переможця (переможців) конкурсу дистанційно в режимі відеоконференції;  можливість брати участь членами конкурсних комісій у її засіданнях дистанційно в режимі відеоконференції;  зменшення кількості кандидатур, які визначаються Комісією з питань вищого корпусу державної служби та конкурсною комісією, для обрання суб’єктом призначення або керівником державної служби переможця конкурсу, з п’яти осіб на три особи.

Нагадаємо, що незабаром українських чиновників зобов’яжуть складати обов’язковий іспит на знання української мови. Тест повинні будуть здати всі особи, які претендують на ту чи іншу посаду в державній службі.

Також, знову чиновники “Укрзалізниці” втрапили у корупційний скандал. Силовики викрили чергову масштабну схему розкрадання грошей,

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу