Чеську компанію, що співпрацює з Україною, контролює РФ

Поділитися:

Угода з компанією, яку контролює Росія. “Енергоатом” замовив у чеської фірми «Skoda JS» обладнання на 12 мільйонів 300 тисяч євро. Про це повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Це комплекси контролю та вимірювання технологічних параметрів для другого енергоблоку Хмельницької атомної електростанції. За результатами угоди – поставити обладнання компанія повинна до кінця 2022 року. І хоч вироблятимуть замовлення нібито в Україні – замовлення буде виконувати «Сєвєродонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс» – Україна, у першу чергу, всеодно співпрацює із партнером – чеською компанією.

Skoda JS контролює російська група «Объединенные машиностроительные заводы» – що фактично належить «Газпромбанку».

Конкурентами Skoda JS під час конкурсу були українські компанії. Однак тендер не виграли.

Раніше ми повідомляли, що клієнти “Енергоатому” заборгували цього року 12,5 мільярдів гривень. Через це інше підприємство – “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” – не отримало кошти за поставки урану. На підприємстві не змогли провести плановий ремонт і обмежили виконання виробничої програми.

Також ми писали, що в Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг вирішили перевірити держкомпанію НАЕК «Енергоатом».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу