Через місяць гречка буде коштувати 80 грн

Поділитися:

Експерти впевнені, що вже в липні гречка в Україні знову подорожчає. Безліч столичних магазинів уже підтвердили таку інформацію. Деякі з продавців заявили, що крупа стане дорожче на 50%.

Якщо зараз ціни на гречку варіюються з 47 до 52 гривень за кілограм, то протягом місяця ціни виростуть до 76-80 гривень за кілограм.

Нагадаємо, що за останній місяць в Україні подорожчав ряд соціальних продуктів харчування в умовах карантинних обмежень, які були введені раніше. Про це розповів директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Юрій Лупенко, посилаючись на дані Держстатистики. Стало відомо, що досить істотно зросли ціни на гречку: за місяць – на 17,9%.

Раніше повідомлялося, що через несприятливі погодні умови в районах масового вирощування кісточкових культур прогнозується різке падіння врожаю ранніх сортів вітчизняної черешні, абрикоса. Тепла, але суха зима, рання суха весна викликали раннє цвітіння кісточкових. Заморозки в кінці весни – сприяли скороченню врожаю.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ