Через карантин забудовники втратили 4,5 млрд. грн.

Поділитися:

В Україні під час карантину вітчизняні забудовники понесли збитки на суму в 4,5 млрд. грн. Для відновлення втрат будівельникам знадобиться не менше чотирьох місяців наполегливої ​​роботи для стабілізації діяльності, повідомляє UBR.

За даними відомства, до звичного стану справ українські забудовники зможуть повернутися не раніше січня-лютого поточного і наступного року.

Раніше план будівельних компаній припускав успішну реалізацію близько 4 тисяч квартир за період минулої весни, проте цей результат став недосяжним через карантин.

Повідомляється, що бізнес втратив близько 1,3-1,4 млрд прибутку через зірвані угоди. При цьому для підприємців це обернулося масштабною проблемою, адже запасних резервів для того, щоб покрити збитки у багатьох компаній – немає.

За статистикою, лише 17-20% об’єктів можуть дозволити собі будувати нерухомість під час карантину, інший же бізнес сидить без роботи і не знає як покрити дірки в бюджеті, з урахуванням відсутності попиту на ринку житла.

Нагадаємо, що під час карантину впала платоспроможність жителів, за рахунок чого ринок з продажу нерухомості також зазнав криза. Тепер багато об’єктів можна взяти або купити в оренду на більш вигідних умовах, а умови угоди є більш м’якими щодо покупців.

Цікаво, що в Подільському, Печерському та Голосіївському районах Києва квартири стали дешевше на 8,5%, 4,6% і 3,8%, відповідно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу