Частка ІТ у ВВП може вирости

Поділитися:

У Міністерстві цифрової трансформації заявляють, що планують у більш ніж двічі підвищити частку IT та креативної індустрії у ВВП до 2024-го. Очільник відомства Михайло Федоров на столичному форумі “Україна 30” заявив, що сьогодні відповідна частка – на рівні 3,7% – 4,2%. Її хочуть збільшити до 10%.

За його словами, заради такої амбітної мети розробили проект закону “Дія.City” (спеціальний економічний та правовий режим, що сприятиме розвитку IT).

Зокрема, “Дія.City” упродовж 15 років дозволить вести технологічний й інноваційний бізнес, сприятиме залученню інвестицій, розширенню цифрової інфраструктури, долученню талановитих співробітників з усього світу, створенню українських інноваційних продуктів, формуванню в Україні економіки знань.

Згідно з податковою системою “Дія.City” передбачається 5% податку на доходи фізосіб, 1,5% військового збору, 1,5% ЄСВ від середньої зарплати, 9% податку на виведений капітал.

Серед напрямків бізнесу “Дія.City”: розробка та тестування ПО, зокрема, ігор; навчання комп’ютерної грамотності, надання послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів, кіберспорт.

Раніше повідомлялося, що у Мінцифри взялися за розвиток ринку віртуальних активів.

Також ми писали, що у Мінцифрової трансформації виступили проти введення обов’язкової реєстрації мобільних абонентів в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу