Частина акцизів з пального йтиме до місцевих бюджетів

Поділитися:

Місцеві бюджети в автоматичному режимі отримуватимуть частину акцизного податку з пального, виробленого в Україні чи ввезеного на її територію.

Про затверджену урядом відповідну постанову щодо порядку зарахування до бюджетів органів місцевого самоврядування частини акцизів повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

Так, цього року 13,44% від зібраного акцизу розподілять між місцевими бюджетами.

За його словами, на місця будуть передані також кошти, що накопичили у держбюджеті з початку року. Їх мають розподілити між бюджетами громад упродовж двох тижнів.

За розрахунками уряду, тільки за перші 2,5 місяці місцеві влади отримають додаткові 1 млрд 200 млн гривень, які будуть спрямовані на дороги, заклади освіти та медицину.

Згідно з постановою, у першому півріччі цього бюджетного періоду гроші зараховуватимуть пропорційно до кількості проданого пального на відповідній території за друге півріччя попереднього бюджетного періоду в обсязі проданого пального у цілому в країні; у другому півріччі — пропорційно до об’єму проданого пального на відповідній території за перше півріччя цього бюджетного періоду відповідно.

Раніше повідомлялося, що в період з лютого 2020-го по лютий 2021 року подорожчали всі види моторного палива. Дані навела Державна служба статистики.

Нагадаємо, що на засіданні уряду 10 березня повідомили, що невдовзі на паливному ринку України очікується призупинення зростання вартості нафтопродуктів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу