Британія виділить Україні ще 2,7 млрд доларів

Поділитися:

Після зустрічі з прем’єр-міністром Борисом Джонсоном Володимир Зеленський повідомив, що Великобританія має намір надати додаткові кошти на розвиток спільних з Україною інфраструктурних та енергетичних проектів.

Йдеться про 2,7 мільярда доларів або 2 мільярди фунтів стерлінгів.

За словами українського глави, Великобританія готова окрім допомоги військово-морському флоту України виділити ще додаткову суму у розмірі 2 мільярдів фунтів стерлінгів. Ці гроші будуть спрямовані на «реалізацію спільних з Україною конкретних взаємовигідних проектів в інших сферах, у тому числі інфраструктури та енергетики».

Борис Джонсон після переговорів із Президентом України зазначив, що британське фінансування (88 мільйонів фунтів) підтримає систему належного управління та енергетичної незалежності України.

Нагадаємо, що між Великобританією і Україною підписано урядову угоду про виділений першим кредитом у розмірі 2,3 млрд доларів з метою закупити і спільно побудувати кораблі для Військово-морських сил України.

Рамкова угода передбачає 1,7 мільярда фунтів стерлінгів (2,28 млрд дол) для реалізації проекту з постачання двох протимінних кораблів, у тому числі і їх доставки, та обслуговування. А також фінансування призначене для будівництва 8 ракетних катерів, транспортування, встановлення системи озброєння на кораблі, будівництво фрегату, консультаційну та технічну підтримку військово-морської інфраструктури.

Кредит у рамках позик UKEF буде видано терміном на 10 років.

Нагадаємо, 1 лютого прем’єр Великобританії Борис Джонсон та президент України Володимир Зеленський провели зустріч і за її підсумками дали прес-конференцію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу