“Богдан Моторс” заплатить понад 6 млрд гривень своїм кредиторам

Поділитися:

6,7 млрд гривень сплатить автомобільна компанія “Богдан Моторс” своїм кредиторам. Їх вимоги вже підтримав Господарський суд Дніпропетровської області. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Спочатку боржник віддасть 1,78 млрд гривень UniCredit банку і 1,64 млрд гривень – “Укрексімбанку”.

Крім того, до реєстру внесено вимоги:

  • компанії “Саревін Інвестмент ЛТД” на більш ніж 2 млрд,
  • Міжнародного інвестиційного банку на 182 млн,
  • автомобільної групи Богдан на 350 млн.

У списку вимог кредиторів також Фінансова компанія “Фінворк”, за позовом якої і було порушено справу про банкрутство Богдан Моторс. Вона вимагає сплатити 6 млн грн.

Наступним кроком в справі Богдан Моторс стане проведення зборів кредиторів. Воно заплановане на 18 травня. А підсумкове засідання призначене на 16 червня. Тоді власне і буде прийнято рішення про фінансове відновлення компанії або – визнання її банкрутом.

Слід зазначити, що компанія Богдан Моторс входить в корпорацію “Богдан” Олега Гладковського, більше відомого як Свинарчук, який був першим заступником секретаря РНБО за часів президентства Петра Порошенка. Напередодні Олег Гладковський разом з сином прилетіли в Україну з Франкфурта. На наступний день Гладковський молодший сам пішов до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру, де йому вручили обвинувальний акт. Його підозрюють в отриманні хабара за надання безвідсоткового фінансової допомоги на 7 млн ​​гривень на користь «Житомирського бронетанкового заводу».

Нагадаємо, що борг компанії «Богдан Моторс» перед «Укрексімбанк» нарешті визнав суд. Компанія повинна віддати державній фінустанові 1 млрд 640 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що Господарський суд Дніпропетровської області відкрив провадження, в центрі якого банкрутство однієї з компаній концерну «Богдан». Нагадаємо, що концерн належить Олегу Гладковському колишньому першому заступнику РНБО під час президентства Петра Порошенка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу