«Богдан Моторс» стала банкрутом

Поділитися:

ПрАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» визнано банкрутом. Таке рішення напередодні, 6 липня, ухвалив Господарський суд Дніпропетровської області. Також, згідно з рішенням, розпочато ліквідаційну процедуру.

Зазначається, що компанія має заборгованість у 6,7 мільярда гривень. З-поміж її найбільших кредиторів – чотири банківські установи та ще дві структури.

Як стало відомо, 1,64 мільярда гривень становить борг перед «Укрексімбанком», 1,53 мільярда гривень – перед UniCredit Bank AG, 181,6 мільйона гривень – перед «Міжнародним інвестиційним банком». Також «Богдан Моторс» винна мільярди трьом пов’язанам з нею компаніям. Так, 2,35 мільярда гривень становить борг перед «Саревін Інвестментс ЛТД», 385,8 мільйона гривень – перед закритим недиверсифікованим венчурним корпоративним інвестиційним фондом «Бріз», 349,8 мільйона гривень компанія винна ТОВ «Автомобільна група «Богдан».

Як пишуть ЗМІ, засновник компанії Олег Гладковський разом з сином є міноритаріями «Міжнародного інвестиційного банку». Інвестиційний фонд «Бріз» та «Автомобільна група «Богдан» через Гладковського також пов’язані з «Богдан Моторс».

Торік компанія мала 3,38 млрд грн збитку. Під кінець року, поточні зобов’язання і забезпечення становили 9,18 млрд грн при обсягу активів – 1,09 млрд грн.

Наприкінці квітня правоохоронці провели обшуки на заводі «Кузня на Рибальському» та в підрозділах компанії «Богдан Моторс». За версією слідства, у 2015-2019-му роках підприємства уклали з Міноборони контракти про поставку військової техніки. Проте військові посадовці перевищили свої повноваження, зокрема, завищивши вартість товарів та послуг.

Також ми писали, що справу колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олега Гладковського передали в суд.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ