Boeing отримав перший прибуток за два роки

Поділитися:

Американський авіабудівний концерн Boeing отримав перший прибуток за два роки. Квартальні надходження рекордно зросли на тлі зростання поставок комерційних авіалайнерів і відновлення повітряних перевезень після послаблення карантину. Про це повідомляють журналісти «‎Першого Ділового».

Зазначається, що за звітний період Boeing заробив 17 млрд доларів. Це на 44% більше за аналогічний період 2020 року. З цих грошей чистого прибутку – 567 млн доларів, тоді як роком раніше компанія завершила квартал із чистим збитком у майже 3 млрд доларів.

Коригований прибуток нині становить 40 центів на кожну акцію – проти збитку у 83 центи торік. Продажі та поставки проблемної моделі Boeing 737 MAX в останні місяці зросли завдяки великим замовленням від великих клієнтів – авіакомпаній United Airlines і Southwest Airlines. Згідно з інформацією, наступного року концерн планує подвоїти випуск Boeing 737 MAX.

Загалом підрозділ комерційних літаків збільшив свій виторг на майже 270% – до більш як 6
млрд доларів на рік. На тлі позитивних новин про квартальні прибутки, акції Boeing на премаркеті додали одразу 5%.

Раніше ми повідомляли, що американський авіаконцерн Boeing знайшов покупців на незатребувані в період пандемії коронавірусу літаки. Зробити це вдалося завдяки відновленню попиту на авіаперевезення в різних країнах світу.

Також ми писали, що компанія Boeing знову має проблеми із літаком.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ