Бізнесмени пропонують знизити “зелені тарифи”

Поділитися:

Зниження тарифу на електроенергію до 155 грн. МВт / год пропонують промисловці. Вони переконані, що цього вдасться досягти ліквідувавши корупційні схеми. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що промисловці звернулися до Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг, з проханням опублікувати детальний баланс державного підприємства «Гарантований покупець» на 2021, де міститься:

  • валовий прибуток від реалізації електроенергії, що купується за пільговим тарифом Енергоатому і Укргідроенерго на всіх сегментах ринку;
  • прогноз цін на кожному із сегментів ринку;
  • розрахунок коштів, необхідних для фінансування пільгових тарифів для населення.

Слід зазначити, що погасити борг перед «зеленою енергетикою», уряд вирішив коштом підвищення тарифу. Борг становить 22 з половиною мільярди гривень. І з 1 грудня НКРЕКП підвищує тариф на транспортування електроенергії з 240 грн / МВт-год до 310 грн / МВт-год, тобто майже на 30%.

Ціна на електроенергію для промисловості на сьогодні значно вище, ніж в Західній Європі. І підвищення тарифу запустить ланцюгову реакцію підвищення цін абсолютно на всі товари і послуги в Україні. Металурги попереджають, що підвищення тарифів призведе до закриття промислових підприємств, зростання безробіття і падіння економіки.

Нагадаємо, що за період з січня по серпень 2020 року Україна виробила 13,3% екологічної енергії (сонце, вітер, гідростанції і біостанції). Відомо, що за аналогічний період 2019 року, було вироблено 8,9%. Про це йдеться в звіті Міністерства енергетики України.

Раніше повідомлялося, що Мінфін не планує компенсацію «зеленого тарифу» в бюджеті наступного 2021 року. При цьому Гарантований покупець зажадає майже 4 млрд гривень для оплати електроенергії з поновлюваних джерел.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу