Бізнес закликає владу не допустити зупинки економіки

Поділитися:

В Україні щодня фіксуються антирекорди за кількістю нових пацієнтів з коронавірусів, а заразом не витримує навантаження й сама медична система. Разом з тим український бізнес надає величезну підтримку країні в складний час — закуповуються ШВЛ-апарати, ремонтуються лікарні, закуповуються засоби індивідуального захисту для лікарів та інших категорій населення.

В цей момент Союз українських підприємців (СУП) висунув кілька пропозицій, які можуть посприяти відсутності колапсу в країні та збереження економіки під час пандемії. Серед них на першому місці стоїть відсутність жорсткого карантину. Закриті підприємства і магазини тільки погіршать і без того складну економічну ситуацію в Україні.

Також в СУП вважають, що гроші з коронавірусного фонду повинні бути цільовими та використовуватися виключно для того, щоб посилити медицину і гарантувати захист громадянам України.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні буде спрощено процес приватизації для бізнесу. Новий законопроект передбачає відповідний ряд змін у 27 діючих законах України. Також це торкнеться бюджетного і податкового кодексів України.

Також ми писали про те, що бізнес в Україні налаштований песимістично та очікує девальвації та інфляції. Зокрема, прогнозують, що в найближчі 12 місяців в країні збережеться негативна динаміка. Точніше, чекають інфляції, яка перевищить так звану верхню межу коридору, яку виставили в НБУ — це 6%. Очікується, що інфляція дійде до 7%.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ