Бізнес подаватиме декларації через «Дію»

Поділитися:

В Україні ФОП 1-3 групи відтепер можуть подавати річну декларацію в застосунку «Дія». Це можна зробити з будь-якого місця у декілька кліків.

«Після запуску перших послуг в Дії зручна податкова онлайн стала новою реальністю для українських підприємців. Сплатити податки і збори ФОП, переглянути декларації та розрахунки за минулі періоди, — все це можна зробити на порталі та в застосунку Дія. Зараз до цих послуг ми додали ще подачу об’єднаної річної декларації у застосунку для ФОП. Ми максимально спростили послугу, зробили її доступною для кожного підприємця», — зазначив віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як відомо, усі дані та суми в декларації редагуються, тому їх слід уважно перевірити та виправити за необхідності. Внизу під кнопкою «Підписати та надіслати» є можливість завантажити PDF-файл із попередньою версією, щоб перевірити заповнені поля.

Послуга розроблена Міністерством цифрової трансформації України спільно з Державною податковою службою за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Innovabridge.

Раніше Міністерство цифрової трансформації розширило список послуг, які можна отримати онлайн на платформі «Дія».

Зокрема можна отримати довідки ОК-5, ОК-7, подати заявку на оформлення або перерахунок пенсії, а також на призначення субсидії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу