Бізнес може отримати 100 млн доларів за новою програмою кредитування

Поділитися:

100 мільйонів доларів позик може отримати малий та середній бізнес – в рамках нової кредитної програми Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомляє «Перший Діловий» з посиланням на  урядовців.

Довоготермінове фінансування надаватиметься саме експортоорієнтованим малим та середнім підприємствам . Щоправда, на який саме термін і на яких умовах , поки жодних подробиць в уряді не повідомляють.

Відомо тільки, що додаткове фінансування сприятиме збільшенню експорту, а також стимулюватиме ріст внутрішнього валового продукту в умовах коронакризи.

Раніше повідомлялося, скільки втратять банки через примусову реструктуризацію кредитів. Як відзначають в Національному банку, крім очікуваних збитків, є вже понесені. На сьогодні 9 тисяч позичальників не оплатили банкам валютну іпотеку.

Також ми писали й про те, що Рада підтримала реструктуризацію валютних кредитів. Головне, що потрібно знати про цей законопроект, що в ньому пропонують залишити ті норми, які були розроблені спеціально для мораторію на стягнення житла як майна під заставою. Є й обумовлений метраж — до 140 кв. м у квартирі й до 250 в приватному будинку.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу