Більше не аграрна держава: в Україні зростає імпорт молочних продуктів

Поділитися:

У квітні в Україну завезли понад 2 тисячі тонн свіжої продукції молочного походження, а вивезли менше 2 тисяч тонн, при цьому експорт в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року зменшився майже в два рази, а імпорт в Україну зріс у 2,6 рази. Імпорт такої продукції в квітні вперше перевищив експорт, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на infagro.com.ua.

Оскільки українські свіжі молочні продукти залишаються досить дорогими, влітку збільшення зовнішніх закупівель свіжих молокопродуктів триватиме.

Цього літа традиційного сезонного зниження продажів свіжої молочної продукції не відбудеться. Масового виїзду в відпустки цього літа, схоже, не буде, багато хто вже «відгуляв» її під час карантину.

Навіть не дивлячись на кризу економіки в Україні, в тому числі і через карантин, гроші в державі, схоже, ще не закінчилися. Принаймні молочні продукти вони купують досить активно.

Відносно високі продажу свіжих молокопродуктів заводського виробництва можна пояснити і вимушеним перетіканням базарних покупців в магазини. Можна припустити, що значна частина цієї категорії споживачів вже не повернеться на ринки і коли вони запрацюють в нормальному режимі.

Але все ж запаси фінансів українських покупців не нескінченні. Якщо в найближчій перспективі люди не зможуть нормально заробляти, то продажі свіжих молокопродуктів знову впадуть. Навіть зараз досить складно утримувати реалізацію на нормальному рівні, необхідно вдаватися до масових акційних розпродажів.

Як повідомлялося раніше, кілька останніх днів НБУ зміцнює курс національної валюти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу