Більше 50 іноземних компаній зберігають газ в Україні

Поділитися:

За інформацією агентства Bloomberg, обсяг газу, що зберігається в українських підземних сховищах газа (ПСГ) іноземними компаніями, в червні збільшився втричі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 2,8 мільярда кубометрів. При цьому європейські ПСГ 17 червня були заповнені на 77%, в порівнянні з 52% в середньому в цю пору року. В Україні зараз зберігають газ 54 іноземних компанії, проти 7 компаній рік тому.

Як відзначили в компанії “Укртрансгаз”, в Україні найнижчі ціни на послуги ПСГ в Європі і дуже привабливі тарифи на транспортування газу.

«Україна має близько 13 млрд кубометрів порожніх сховищ, або близько 13% від загальної ємності Європи. Якщо трейдери будуть використовувати і цей простір, це означає, що загроза негативних цін в кінці літа може ослабнути. Без українського варіанту, Європа вичерпає цей простір до кінця літа, якщо збережеться стриманий попит », – сказав аналітик Bloomberg Intelligence Ельчин Мамедов.

Bloomberg L.P. – один з двох провідних постачальників фінансової інформації для професійних учасників фінансових ринків.

Ми раніше писали, що закачування газу в українські ПСГ з початку року зросла на третину і на 18 червня запаси газу в сховищах склали рекордні 19 млрд. кубів.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу