Більш ніж півмільйона українців платять податки в Польщі

Поділитися:

Станом на кінець вересня в Управлінні соціального страхування Польщі було зареєстровано 689 тисяч іноземців. Відомо, що всі вони платять податки Польщі, а 75% з них – громадяни України.

За словами іноземних експертів, кількість платників податків серед іноземців в Польщі в порівнянні з серпнем зросла на 31 тисяч.

Слід зазначити, що кількість зареєстрованих платників податків серед іноземців станом на сьогодні на 19 тисяч більше, ніж в період коронакризи в лютому цього року. Так, з початку локдауну в березні кількість іноземців в Управлінні соцстрахування Польщі знизилася на 10%, але після відкриття польського кордону для іноземних працівників їх кількість почала знову зростати.

“Аналізуючи новітню інформацію, ми бачимо, що ситуація стабілізувалася. У вересні ми перевищили показник з лютого, значно надолужили згаяне, а це позитивна інформація для Управління соціального страхування і ринку праці”, – повідомляють експерти.

Нагадаємо, що влада польських міст прийняли спільне рішення про скасування масових свят. Всьому виною пандемія коронавірусу і постійне збільшення кількості захворювань. На даний момент точно відомо, що новорічних і різдвяних гулянь і ярмарків не буде в Варшаві та Познані, Ченстовому, Гданську, Гдирі та інших містах.

Раніше повідомлялося, що Україна уклала з Польщею Меморандум про наміри співпрацювати в розвитку транспортного коридору: важливий стратегічний об’єкт буде з’єднувати території між Гданськом і українськими портами в акваторії Чорного моря. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Вказується, що юридично договір про таку співпрацю уклала Адміністрація морських портів України та АТ «Морський порт Гданськ».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу