Без стажу для пенсії: кому і як будуть платити допомогу

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України роз’яснили роботу деяких механізмів в рамках впровадження нової пенсійної реформи. Про це повідомляє прес-служба департаменту пенсійного забезпечення відомства.

Як вказали у відомстві, реальні проблеми пенсій така реформа не вирішить, адже для того, щоб українці отримували гідні виплати, рівень ВВП в Україні повинен бути набагато вищим від поточного.

При цьому те демографічне навантаження на населення, яка існує насьогодні, також не дозволить підвищити виплати в досить високому обсязі.

Відзначимо, що зараз на одного працюючого українця припадає один пенсіонер, і з урахуванням того, що до 2060 року в країні значно збільшиться число населення пенсійного віку – співвідношення платників податків до літніх людей різко погіршитися.

У зв’язку цим від 1 жовтня в країні будуть існувати нові правила нарахування пенсій, які будуть залежати від рівня прожиткового мінімуму українців.

При цьому солідарну пенсію будуть як і раніше отримають лише ті особи, які відпрацювали не менше 15 років.

Нагадаємо, що для нарахування пенсійних виплат незабаром будуть враховувати тільки офіційну зарплату або прибуток, які були отримані за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2020 року. Тобто, це заробіток, з якого були сплачені внески.

Тим часом, Пенсійний фонд України розробив і впровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу