Банківський рахунок можна відрити через додаток «Дія»

Поділитися:

У Нацбанку України спростили процедуру, яка дозволяє верифікувати з цифровим паспортом у відомому додатку «Дія». Тепер за допомогою декількох кліків на смартфоні або іншому гаджеті можна відкрити рахунок в банку. Про таке нововведення повідомила пресслужба регулятора.

Дистанційне відкриття рахунку передбачає великий ступінь комфорту, швидкість і відсутність бюрократичних перепон. Не потрібно пред’являти ID-карту — все відбувається онлайн. Є єдина умова, без якого послуга буде недоступною – потрібно завести в додаток свій цифровий паспорт. Також відомо, що наявність документа під рукою дозволить отримати не одну важливу послугу зі списку тих, які раніше вимагали значних зусиль.

Такий спосіб відкриття рахунку буде доступний всім українцям, які живуть в ногу з часом. Щоб встановити програму на смартфон, завантаження цифрового паспорта і такого ж закордонні паспорти — все це робиться швидко та одноразово, а далі можна користуватися послугами на постійній основі. Верифікація буде проводитися за допомогою системи BankID НБУ.

Раніше повідомлялося про те, що НБУ дав свій дозвіл на відкриття рахунків в банках по відеозв’язку. Таке рішення було прийнято в період жорсткого карантину.

Також ми писали про нові послуги для бізнесу, які з’явилися в додатку «Дія».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ