Банки вводять нові валютні правила

Поділитися:

У Національному банку України запровадили нові правила – валюту, зокрема, долари США, можна обміняти у терміналі, а депозит у валюті покласти у банк, як гривневий. Постанова, яка передбачає такі зміни, набула чинності 17 січня 2021 року. Натомість варто пам’ятати, що зробити зворотню операцію (придбати долари чи євро) не вийде.

Також є й інші нововведення:

  • можливість показати електронний документ у додатку «Дія» замість звичайного паспорту;
  • можливість скористатися умовою «форвард» для купівлі або продажу валюти.

Такі зміни мають на меті покращити умови для тих українців, які зацікавлені у купівлі державних облігацій, а також на тих, хто хоче заробляти на власних депозитах у банках.

Раніше повідомлялося, що у Мінцифри зняли серіал про фінанси. Його назвали «10 питань до фінансового коуча» і присвятили звичайним питанням, які сьогодні стосуються кожного.

Також ми писали й про те, що ставки по депозитах впали до мінімуму. У 2020 році в Україні процентні ставки по депозитах опустилися нижче 10% і стали однозначними – саме таку назву є правильним з точки зору професійної мови фінансистів. Також відомо, що в нинішньому 2021 року ситуація не зміниться, а тренд залишиться на місці, оскільки самі ставки, за словами експертів, досягли свого економічно обґрунтованого мінімуму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу