Банки скасовують бонуси по депозитах

Поділитися:

Українці можуть зіткнутися з новими обмеженнями по депозитах. Про це повідомляє ряд українських експертів.

Вважається, що подальша ситуація з наданням літніх бонусів буде варіюватися в залежності від подальшої ситуації з пандемією і її впливом на світові економічні процеси, які прямо відображаються на економічній діяльності України.

Зокрема, в тому випадку, якщои громадяни не будуть масово забирати свої гроші з рахунків на відпустку, то швидше за все ряд банків в цьому сезоні не запропонує скористатися традиційними літніми депозитами і бонусами.

Очікується, що вигідних пропозицій українцям варто очікувати від тих банків, які змогли в період березня підвищився власні процентні ставки на короткострокові депозити.

«У цьому році відбудеться зміщення. Сезону відпусток як такого не буде або буде дуже “загальний”. Коли карантин буде знято, як очікуємо – в кінці червня, то активізація з кінця серпня зрушиться на середину-кінець липня. Але говорити, що ми влітку запропонуємо клієнтам бонуси, поки не можемо», – заявили експерти.

Як повідомлялося раніше, в квітні 2020 року сукупний державний борг України, в порівнянні з попереднім місяцем, зріс на 1,3 відсотка (1,05 мільярда гривень) – до 81,43 мільярдів доларів.

В кінці квітня державний і гарантований борг країни склав 2 196,36 мільярдів гривень, в доларовому значенні 81,43 мільярда доларів, тоді як в березні борг склав 255,55 мільярда гривень (80,38 мільярда доларів).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу