Банки почали відмовлятися від валютних депозитів

Поділитися:

Експерти заявляють, що в Україні банки відмовляються від валютних депозитів, оскільки їм не потрібна валютна ліквідність.

Як зазначається, цьогоріч продовжиться минулорічний тренд зі зниження рівня ставок за валютними вкладами. Експерти не прогнозують зміни курсу зниження прибутковості валютних депозитних програм. Більше того – вважають, що якась частина фінансових установ взагалі закриє програми залучення депозитів в іноземній валюті.

Фахівці зауважують, що цей процес почався. Зокрема, “Укрсиббанк” вже не пропонує валютні депозити. З минулого року “Райффайзен Банк Аваль” вирішив не відкривати нові депозити в іноземній валюті.

Нагадаємо, що Національний банк з початку року надав 140 млн 800 тисяч гривень українським банкам, які ліквідує Фонд гарантування вкладів фізосіб.

Раніше повідомлялося, що під час подання звіту в Національний банк глава правління і головний бухгалтер українського «Місто банку» сфальсифікували фінансову документацію. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Відомо, що причиною махінацій стало те, що банкір і його бухгалтер намагалися приховати неплатоспроможність банку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу